Få hjemmesiden læst højt ved hjælp af adgangforalle.dk

Vielse i Sønderborg

Søg på sonderborgkommune.dk

Søgefelt

 

Procedure

I forbindelse med en vielse er der forskellige procedurer som skal overholdes. Fx skal I søge om at blive gift inden vielsen. Læs mere om procedurerne her på siden.
Opdateret 16.02.2017

I Sønderborg kan både danske og udenlandske par blive viet.

Inden vielsen

Inden vielsen skal I søge om at blive gift. Det gælder både ved danske og udenlandske vielser.

Danske vielser

Hvis I bor i Danmark skal I udfylde en ægteskabserklæring, som I kan finde her.

Hvis I er danske statsborgere, der ikke bor i Danmark, skal I henvende Jer til os på tlf. 88 72 51 84 eller sende en mail til vielser@sonderborg.dk

Udenlandske vielser

Hvis I bor i udlandet, men ønsker at blive gift i Sønderborg Kommune, skal I udfylde en ægteskabserklæring og vedlægge den nødvendige dokumentation, der er angivet i betingelserne. Disse skal sendes til Sønderborg Kommune, Rådhustorvet 10, 6400 Sønderborg.

I kan finde ægteskabserklæringen og betingelserne på tysk her.

I kan finde ægteskabserklæringen og betingelserne på engelsk her.

Når vi modtager ægteskabserklæringen samt jeres dokumentation, undersøger vi om I opfylder betingelserne for at blive gift med hinanden.

Hvis I kommer fra udlandet, men bor i Sønderborg Kommune, skal I henvende Jer på tlf. 88 72 51 84 eller sende en mail til vielser@sonderborg.dk. Alternativt kan I møde op i Borgerservice Sønderborg, Rådhustorvet 10, 6400 Sønderborg i åbningstiden.

Hvornår kan I blive gift?

Vi har åben på Sønderborg Rådhus for danske vielser:

  • Mandag til onsdag kl. 8.00 – 15.00
  • Torsdag kl. 8.00 – 17.00
  • Lørdag kl. 9.00 – 12.00

Hver fredag har vi åben for udenlandske vielser i tidsrummet 8.30 – 14.00 på Nørherredhus, Nordborg/Det Gamle Rådhus, Gråsten.

Danske par kan også blive viet fredag efter aftale på Nørherredhus, Nordborg/Det Gamle Rådhus, Gråsten.

I ferieperioder foregår alle vielser på Sønderborg Rådhus.

Hvis I ønsker at blive gift på andet tidspunkt eller et andet sted i kommunen, skal I rette henvendelse til vores vielseskontor. 

Vidner

Der skal altid være mindst to vidner til at overvære en borgerlig vielse. Hvis jeres vielse finder sted på Sønderborg Rådhus i åbningstiden eller på Nørherredhus/Det Gamle Rådhus om fredagen, stiller vi altid gerne to vidner til rådighed. Skal jeres vielse derimod foregå et andet sted udenfor Sønderborg Rådhus, skal I selv sørge for to vidner til at overvære jeres vielse.