Få hjemmesiden læst højt ved hjælp af adgangforalle.dk

Vielse i Sønderborg

Søg på sonderborgkommune.dk

Søgefelt

 

Oplev Sønderborg-området

Hav, fjord og sund skaber en ganske særlig stemning på Als, i Sønderborg, ved Gråsten og på Broagerland. Her kan I læse mere om hvad området kan byde på.
Opdateret 12.12.2019

Sønderborg har alt til jeres romantiske ophold

Himlen er lys, skove og marker bugter sig smukt i bakker og dale, og overalt er der smukke kig til vandet, til smukke kirketårne, maleriske slotte og teglværker, til sejlbåde, kajakroere eller lystfiskere.

Alssund ligger som en blå og livgivende åre midt gennem kommunen. Og på begge sider af Alssund ligger regionens hovedby, Sønderborg, med slot, kultur- og videncentret Alsion, masser af butikker, restauranter, cafeer og hoteller.

Slottet på den ene side af Alssund og Alsion på den anden er gode billeder på, at Sønderborg på én og samme tid har dybe rødder i historien og store ambitioner for fremtiden.

En tur til Sønderborg for at blive viet er en god anledning til at opleve noget af alt det, Sønderborg og hele kommunen byder på. Måske når I kun at opleve en smule – men vi tager med glæde imod jer senere, måske som turister eller fordi I vil bo her og måske arbejde eller studere.

Deltag i kulturelle og historiske arrangementer

Mange kender Sønderborg og nogle af kommunens andre byer fra ringriderfester. Traditionen stammer tilbage fra begyndelsen af 1800-tallet, da hertuger regerede i området, men lever stadig i bedste velgående. Festerne samler hver sommer tusindvis af gæster til prægtige optog med hundredvis af ryttere og fine orkestre, spændende dyster med dygtige ryttere på festklædte pladser, festtelte og masser af underholdning på stande og i telte.

Men hele året er der noget at komme efter: Alsions koncertsal byder på en lang række symfonikoncerter, rockkoncerter, opera, musicals og teaterforestillinger. Om sommeren er der revy på Sønderborg Teater, og traditionelt er der mange friluftskoncerter i Mølleparken og en årlig slotskoncert for hele familien ved Augustenborg Slot.

Vil I hellere hygge jer alene, så byder naturen på et utal af fredelige stier, strande og skove, og trænger I til at hvile fødderne og fylde maverne bagefter, så står både cafeer og restauranter klar.

I Nordborg kan I se både slot og en unik naturvidenskabelig oplevelsespark. I Gråsten kan I se, hvor kongefamilien bor om sommeren og hvor det danske national-æble kommer fra.

I kan også opleve parker, fredede møller, Danmarks længste kystskov, Danmarks største skulpturpark, spændende museer, masser af mulighed for shopping og hygge på cafeer og restauranter. Men først og fremmest byder vi på en fantastisk natur – og åbne arme.

Planlæg jeres besøg

Kig gerne ind på www.visitsonderborg.dk, inden I kommer til Sønderborg og lad jer informere om de mange muligheder. I er også velkommen til at besøge Turistbureauet, Perlegade 50, 6400 Sønderborg og hente vejledning eller nogle af de mange fine brochurer om området.

Vi glæder os til at tage imod jer!